Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεία: ''Χάνονται'' ολόκληρα χωριά από τις κατολισθήσεις

Οι εικόνες που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός θυμίζουν το 1999 όταν το φαινόμενο των κατολισθήσεων παρουσιάστηκε έντονο και οδήγησε το χωριό στην απομόνωση.  Και τώρα η Φρίξα είναι απομονωμένη και οι περίπου 220 μόνιμοι κάτοικοι δεν ξέρουν τι να κάνουν.
Από την άλλη δεν έχει βρεθεί ''γιατρειά'' στο πρόβλημα του δρόμου Αρχαίας Πίσας – Λάλα που τα τελευταία χρόνια παρά τις όποιες παρεμβάσεις γίνονται αυτός υποχωρεί ξανά και ξανά. Και ενώ την τελευταία διετία φαινόταν πως το φαινόμενο της καθίζησης είχε κοπάσει σε συγκεκριμένο σημείο, από τη Δευτέρα και πάλι ο δρόμος υποχωρεί. Το σημείο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο μιας και βρίσκεται επάνω σε δεξιά στροφή.
Τα φαινόμενα έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και υπάρχει μεγάλος φόβος στη δημοτική αρχή πως μπορεί να υπάρξουν και χειρότερα από αυτά που έχουν δει έως σήμερα.
''Είμαστε μόνοι χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία''
Μετά την πρωινή αυτοψία κλιμακίου στην περιοχή συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο – απόντος του ασθενούς δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου - για να εξετάσει και να συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Πλέον στην περιοχή υπάρχει μόνιμα μηχάνημα και χειριστής για να αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα που παρουσιάζονται αλλά αυτό δεν αρκεί.
''Είμαστε μόνοι χωρίς καμία βοήθεια από την πολιτεία'' είπε με οργή και παράπονο ο αντιδήμαρχος Δήμος Φωτεινόπουλος που καθημερινά ''οργώνει'' την περιοχή παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου. Να θυμίσουμε πως βρίσκεται σε εκκρεμότητα η μεταφορά του οικισμού σε άλλο σημείο κοντά στην Κρέστενα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Η χθεσινή εικόνα που είδε το κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή μόνο απογοητευτική μπορεί να είναι. Σε πολλά σημεία έχουν υποχωρήσει δρόμοι, έχουν καταστραφεί δίκτυα, ενώ το βράδυ της Κυριακής που υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης, αιτία ήταν οι κατολισθήσεις στην περιοχή, καθώς υποχώρησαν οι κολώνες της υψηλής τάσης τα καλώδια βραχυκύκλωσαν και υπήρξε έκρηξη.



κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...