Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μειώνουν τα ακριβά φάρμακα που καλύπτουν τα Ταμεία

Σε 230 από 900 μειώνονται τα ακριβά φάρμακα για σοβαρές παθήσεις που καλύπτονται αποκλειστικά από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Οι ασθενείς θα αναγκάζονται πλέον να πληρώνουν συμμετοχή για τα ακριβά φάρμακα που έχουν αποκλειστεί από τον νέο και αυστηρότερο κατάλογο, ενώ έως τώρα τα έπαιρναν δωρεάν.
Να σημειωθεί, σύμφωνα με "Τα Νέα", πως οι τιμές των σκευασμάτων "υψηλού κόστους" αρχίζουν από 200 ευρώ, στη λίστα όμως περιλαμβάνονται και φάρμακα αξίας ακόμα και υψηλότερης των 3.000 ευρώ.
Αυτό γιατί τα φάρμακα αυτά συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος, αυτοάνασα νοσήματα, ενώ στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται σκευάσματα που χορηγούνται στους ανοσοκατεσταλμένους
Στον ίδιο κατάλογο υπάρχουν και τα "ορφανά" φάρμακα, που απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από ιδιαίτερα σπάνιες νόσους.
Από τον κατάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες των "Νέων", δεν έχουν αφαιρεθεί τα πιο ακριβά φάρμακα.
Αντίθετα έχουν εξαιρεθεί τα φθηνότερα σκευάσματα έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους.
Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι αρχικά ο κατάλογος αυτός είχε δημοσιευτεί με μόλις 86 φάρμακα, τα χρόνια όμως που μεσολάβησαν έφτασε τα 900 για να περιοριστεί τώρα στα 230.
Τα ακριβά φάρμακα στην πλειονότητά τους διακινούνται από τα φαρμακεία τόσο των δημόσιων νοσοκομείων όσο και των ιδιωτικών κλινικών αλλά και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Το ετήσιο κόστος τους εκτιμάται ότι αγγίζει τα 250 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο στους διοικητές των νοσοκομείων, καθώς η εξυπηρέτηση εξωτερικών ασθενών αυξάνει σοβαρά τα έξοδά τους και τινάζει τους προϋπολογισμούς τους στον αέρα.

κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...