Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δέκα μικρά μυστικά για να θωρακίσουμε την καρδιά μας

Ο ευτυχισμένος γάμος κάνει καλό
Μία ευτυχισμένη οικογένεια, λειτουργεί ευεργετικά για την καρδιά μας, σύμφωνα με μελέτες, καθώς μέσα από το γάμο αισθανόμαστε ότι έχουμε στήριγμα και δεν το βάζουμε εύκολα κάτω.

Σταματήστε το κάπνισμα
Το κάπνισμα αυξάνει έως και 5 φορές την πιθανότητα καρδιακού επεισοδίου, καθώς επιβαρύνει την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος . Ακόμα και οι παθητικοί καπνιστές κινδυνεύουν αφού έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αποβιώσουν από κάποιο καρδιακό νόσημα.
Πείτε ναι στην ποδηλασία και το... τάι τσι
Σύμφωνα με μελέτη τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, όσοι άνδρες κάνουν εντατική ποδηλασία μπορούν να κερδίσουν 5,3 χρόνια ζωής και οι γυναίκες  3,9 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, το τάι τσι τσουάν, μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, βελτιώνει την αναπνοή και την καλή αιμάτωση της καρδιάς, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος για παθήσεις της καρδιάς.
Στην υγειά σας... με χυμό από ρόδι
Το ρόδι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ανθυκυανίνες, πολυφαινόλες και τανίνες, ενώ περιέχει και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό "JournalofNatrition", η κατανάλωση χυμού από ρόδι  για δύο εβδομάδες μπορεί να μειώσει ως και 5% τη συστολική πίεση και κατά 35% ένα ένζυμο που σχετίζεται με την υπέρταση.
Τα φασόλια ως λύση για την κακή χοληστερόλη
Όσοι καταναλώνουν φασόλια 3 φορές την εβδομάδα μειώνουν ως και 30% την "κακή" χοληστερόλη, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες εξαιτίας της πληθώρας βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχουν.
Η σοκολάτα φάρμακο για τη καρδιά
Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει η σοκολάτα μπορεί να περιορίσει τους επιβαρυντικούς παράγοντες (αρτηριακή πίεση, αντίσταση στην ινσουλίνη) ως και 37%.  Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωση της σοκολάτας, καθώς είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να επιβαρύνει τον οργανισμό με πολλές θερμίδες.
Κρασί, το ευεργετικό
Τόσο το κόκκινο όσο και το λευκό κρασί κάνει πολύ καλό στην καρδιά λόγω των πολυφαινολών που περιέχουν.
Γελάστε με την καρδιά σας!
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, , το γέλιο αυξάνει τη διάμετρο των αγγείων,καθιστώντάς τα έτσι λιγότερο ευάλωτα στην αρτηριοσκλήρυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικοί αναφέρουν πως 10 λεπτά συνεχούς γέλιου ισοδυναμούν με 20 λεπτά αερόβιας άσκησης.
Δουλειά...με μέτρο
Όσο περισσότερο δουλεύουμε τόσο περισσότερο θέτουμε σε κίνδυνο την καρδιά μας! Σύμφωνα με Φιλανδούς επιστήμονες , οι μεγάλοι στόχοι και η αδυναμία επίτευξης τους συνδέονται άμεσα με τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων στο χώρο της δουλειάς.
Μην αμελείτε το τσεκ -απ
Ο τακτικός ιατρικός έλεγχος αποτελεί ένα από τα βασικά μέτρα πρόληψης για την υγεία της καρδιάς μας. Η γνώση των βασικών δεικτών υγείας ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να προλάβει οξεία καρδιακά επεισόδια.

κατασκοπεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...