Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

"Σπείρες" επαγγελματιών κλέβουν μετρητές της ΔΕΗ έναντι αμοιβής και ελέω κρίσης

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της "ρευματοκλοπής" λόγω οικονομικής κρίσης και αδυναμίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής", το φαινόμενο που παλαιότερα εντοπιζόταν σε υποβαθμισμένες περιοχές, τώρα έχει επεκταθεί και σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, αλλά και όλης της χώρας.
Στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) εκτιμούν ότι ο τζίρος από τις κλοπές ρεύματος, μόνο στα επαγγελματικά ακίνητα, έχει τετραπλασιαστεί και από 10 εκατομμύρια το 2011 ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012.
Ειδικοί δε, εκτιμούν ότι η ρευματοκλοπή γίνεται συστηματικά από επαγγελματίες ηλεκτρολόγους και μάλιστα έναντι αμοιβής.
Τα στοιχεία προκύπτουν από ελέγχους που πραγματοποίησε το ΔΕΔΔΗΕ σε επιχειρήσεις, ενώ στις οικιακές καταναλώσεις, όπως σημειώνει στέλεχος του Διαχειριστή Δικτύου στην εφημερίδα, δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα συνεργεία και οι παρεμβάσεις στους μετρητές γίνονται με τρόπο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από το συνεργείο, που κάνει την καταμέτρηση μία φορά το τετράμηνο.
Πενία τέχνας κατεργάζεται
Το ίδιο στέλεχος δήλωσε στην εφημερίδα, ότι έχουμε να κάνουμε με "σπείρες" που κάνουν τη ρευματοκλοπή επάγγελμ α, αλλά  οι πληροφορίες δεν είναι αρκετά ακριβείς, για να προχωρήσει ο έλεγχος.
Η πλήρης αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων του μετρητή, τα οποία επιτρέπουν στο ρεύμα να φτάνει στον καταναλωτή χωρίς να καταγράφεται η κατανάλωση, είναι μία από τις πρακτικές ρευματοκλοπής.
Η πλέον διαδεδομένη πρακτική, που είναι αδύνατον να εντοπιστεί εάν δεν υπάρχει καταγγελία, ώστε να γίνει ο έλεγχος από το αρμόδιο συνεργείο, είναι η αλλοίωση της ένδειξης του μετρητή.
Η παρέμβαση αυτή, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, μπορεί να γίνει μόνο από ηλεκτρολόγους, που παρεμβαίνουν και επιβραδύνουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή.
Η οικονομική δυσπραγία νοικοκυριών και επιχειρήσεων εκδηλώνεται και με τις οικειοθελείς διακοπές ρεύματος.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν διακοπές 300.000 μετρητών το 2012, όταν ο αντίστοιχος αριθμός τον προηγούμενο χρόνο ανερχόταν σε 100.000.
Ανάλογη είναι και η αύξηση των αποκοπών ρεύματος λόγω ανεξόφλητων χρεών. Βάσει των στοιχείων της ΔΕΗ, σε μηνιαία βάση γίνονται 27.000 αποκοπές, ενώ αντιστοίχως αυξάνεται και ο αριθμός των καταναλωτών, που ζητάει διακανονισμό για την αποπληρωμή των χρεών.

κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...