Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πέθανε ο ελληνικός αθλητισμός.

Το τέρας μεγάλωσε και μας τρώει
Πέθανε ο ελληνικός αθλητισμός. Πάπαλα. Ενα καινούργιο bing bang. Ούτε προτάσεις ούτε τίποτα. Αδιαφορία. Αυτοί που τα έκαναν έτσι (και οι δημοσιογράφοι μέσα) ας τα λουστούν. Ας κάτσουν να ασχολούνται με τον Φρανκενστάιν που δημιούργησαν.
Το τέρας μεγάλωσε και μας τρώει. Ολους. Σχολιάζει ο Σταύρος Καραΐνδρος.
"Καλά σας κάνει ο Μαρινάκης! Ποτέ να μη σηκώσετε κεφάλι!". "Για κάτι τέτοια απολαμβάνω να τους νικάω με κάλπικα πέναλτι και μαϊμού οφσάιντ!". Αυτά τα δύο είναι κάποια από τα σχόλια που ακούστηκαν ή γράφηκαν μετά τον τελικό του Ελληνικού. Αλλάξτε χρώματα και ονόματα και τα ίδια θα μπορούσαν να πουν και οι "πράσινοι". Σίγουρα.

Σχόλια που δείχνουν ξεκάθαρα ότι νικηθήκαμε από τους κάφρους. Χρόνια τώρα. Ειδικά από τότε που ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ δημιούργησαν τις δικές τους δυναστείες, γιγαντώθηκε η καφρίλα και ήρθε ο οπαδικός Τύπος για να δέσει το γλυκό. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον δηλωμένο οπαδικό Τύπο, αλλά και σε αυτόν που κρύβεται πίσω από την αντικειμενικότητα. Τέτοιους οπαδούς έχουμε. Που δεν ξέρουν να χάνουν και τα ρίχνουν πάντα στη διαιτησία. Που δεν παραδέχονται την ανωτερότητα του αντιπάλου. Που τους αρέσει να κερδίζουν κάλπικα. Ηρθε μια γενιά οπαδών και δημοσιογράφων που μόλυναν τον χώρο, που επικροτούν το λάθος και δεν αναγνωρίζουν την ήττα.



Υποκρισία από όλους
Ωραία, θυμώσαμε με τα γεγονότα της Κυριακής. Αισθανθήκαμε αηδία να βλέπουμε σκηνές από τις "Συμμορίες της Νέας Υόρκης" στο παρκέ του Ελληνικού, γελάσαμε με την απόφαση να διεξαχθεί ένας τελικός που έπρεπε να αναβληθεί εξ αρχής. Και; Ποια είναι η συνέχεια; Εγραψε ο καθένας το σχόλιό του, καταδίκασε τα γεγονότα, κάποιοι κατέθεσαν προτάσεις και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Θα δούμε ξανά επεισόδια, θα θυμώσουμε ξανά, θα γελάσουμε ξανά, πιθανόν θα κλάψουμε ξανά (κάποιοι με κροκοδείλια δάκρυα) για κάποιον νεκρό και φτου και από την αρχή. Υποκρισία. Από όλους. Προέδρους, μεγαλομετόχους, δημοσιογράφους, παίκτες. Σχιζοφρένεια από αμόρφωτα πρόσωπα και καταστάσεις ενός παράλογου κόσμου.

Non paper και κύκλοι...
Οι κάφροι και οι επαγγελματίες οπαδοί θα ζουν και θα βασιλεύουν. Θα βλέπουμε τις μούρες τους στην τηλεόραση και θα γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν. Θα μεταφέρουμε ανακοινώσεις ΠΑΕ και ΚΑΕ, non paper και "κύκλους" και θα έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του ελληνικού αθλητισμού. Σε λίγο καιρό -πλησιάζει αυτή η μέρα- θα παραμείνει μόνο ο οπαδικός Τύπος για να εκτρέφει τα ζώα που γέννησε ο οπαδισμός. Και εμείς από μακριά θα βλέπουμε μια καινούργια πλατεία Βάθη.

Θέλετε να εξαλειφθεί η βία, να απομονωθούν οι κάφροι (οπαδοί και δημοσιογράφοι) και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα; Αδιαφορήστε για κάτι που πέθανε. Κλάψτε μέχρι τα 40 και μετά ξεχάστε το. Εξάλλου ποτέ δεν θέλαμε να αλλάξει κάτι. Από τις πράξεις αυτό φαίνεται.

Το τέρας μας τρώει όλους
Πέθανε ο ελληνικός αθλητισμός. Πάπαλα. Δημιουργήστε κάτι καινούργιο. Σβήστε το παρελθόν και πάμε από την αρχή. Ενα καινούργιο bing bang. Ούτε προτάσεις ούτε τίποτα. Αδιαφορία.

Αυτοί που τα έκαναν έτσι (και το σινάφι μου μέσα) ας τα λουστούν. Ας κάτσουν να ασχολούνται με τον Φρανκενστάιν που δημιούργησαν. Το τέρας μεγάλωσε και μας τρώει. Όλους.

κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...