Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται πολύ κρύο από το Σαββατοκύριακο στη βόρεια Ελλάδα

Είχαμε ξεχάσει το τελευταίο διάστημα ότι είμαστε μέσα στο Χειμώνα. Από το ερχόμενο Σάββατο και μετά, φαίνεται να έρχεται πολύ κρύο στη βόρεια Ελλάδα, ενώ καιρός θα κρυώσει και στην υπόλοιπη χώρα. Θα θυμηθούμε μετά από καιρό ότι δεν είμαστε στην Άνοιξη αλλά στο Χειμώνα...


Έχει συσσωρευτεί αρκετό κρύο και ψύχος στη βορειοανατολική Ευρώπη και φαίνεται αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες να εγκλωβίζονται στη ανατολική, βορειοανατολική γενικά Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των Βαλκανίων αλλά και της βόρειας χώρας, μη μπορώντας να κινηθούν είτε ανατολικότερα είτε δυτικότερα. Αυτό θα αλλάξει αρκετά το σκηνικό του καιρού σε όλη την ανατολική Ευρώπη.

Θα συνδυαστεί το κρύο που φαίνεται και με χιονοπτώσεις ;;

Υπάρχουν ενδείξεις για τοπικού χαρακτήρα χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά και ίσως και παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης μετά τις 18 του μήνα, ενώ έχουμε και κάποιες ενδείξεις, για πιο πολλές χιονοπτώσεις μέσα στο χρονικό διάστημα 20-25 περίπου Φεβρουαρίου. 

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε περισσότερα πράγματα, καθώς αν δεν φτάσουμε 3-4 ημέρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και ποιες όχι, αλλά και σε τι υψόμετρα. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα, να αντιστραφούν τα όσα δείχνουν και τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού αλλά και τα προγνωστικά μας στοιχεία, γι' αυτό κρατάμε τις επιφυλάξεις μας.

κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...