Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Έβαλαν στο μάτι το κυπριακό φυσικό αέριο

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, προτείνει ειδικό λογαριασμό για το κυπριακό αέριο, ενώ έκανε και σχετική εισήγηση στην Κάτω Βουλή στη Χάγη.
"Τα μελλοντικά έσοδα από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κύπρο θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη...
στις συζητήσεις που γίνονται για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα", δήλωσε, ενώ προσέθεσε: "Ας περιμένουμε πρώτα τις πρώτες εξορύξεις, να δούμε πόσο είναι, τι είδους αέριο είναι, τι ποιότητας, πριν να μπορέσουμε να το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα".
"Θα μπορούσε να υπάρξει ένας ξεχωριστός λογαριασμός, στον οποίο, για παράδειγμα, θα μεταφέρονταν τα έσοδα από το αέριο", συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ολλανδική Κάτω Βουλή στην Χάγη.
Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι πριν τα έσοδα αυτά συμπεριληφθούν στους υπολογισμούς για την βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους, θα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα γνωστά σε ό,τι αφορά το συνολικό ύψος στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν.
Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή, τα έσοδα θα μπορούσαν να ανέλθουν σε 18 δισ. ευρώ ή μεταξύ 100 και 300% του κυπριακού ΑΕΠ.
Η Κύπρος ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση από την Ευρωζώνη τον περασμένο Ιούνιο. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το πακέτο στήριξης θα προσεγγίσει τα 17,5 δισ. ευρώ, όσο είναι περίπου το ΑΕΠ της χώρας

κατασκοπεία-πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...