Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι Έλληνες "ψηφίζουν" e - banking για τις συναλλαγές τους

Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στο e - banking για τη διεκπεραίωση των τραπεζικών τους συναλλαγών, με το ποσοστό διείσδυσής του να εκτιμάται στο 15%.

Στο α' εξάμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, πάνω από 2,7 εκατομμύρια Έλληνες ήταν εγγεγραμμένοι σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, με το ποσοστό της αύξησης σε ετήσια βάση να είναι στο 15%.
Πιο σημαντικό, όμως, είναι το γεγονός πως είναι πολύ μεγαλύτερη η αύξηση των online συναλλαγών. Τα στοιχεία της ΕΕΤ, σύμφωνα με την Ημερησία, κάνουν λόγο για εγχρήματες ηλεκτρονικές συναλλαγές (ενδοτραπεζικές, διατραπεζικές και χρηματιστηριακές) της τάξεως των 23,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο α' εξάμηνο του 2012 έναντι 15,9 δισεκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, κάτι που σημαίνει πως η αύξηση είναι της τάξεως του 45%.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πως έχει αρχίσει να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για τις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω κινητών τηλεφώνων, το αποκαλούμενο και m - banking.
Η ΕΕΤ αναφέρει πως τις εφαρμογές (apps) για smartphones, που έχουν δημιουργήσει οι ελληνικές τράπεζες, χρησιμοποιούσαν στο α' εξάμηνο του 2012 περισσότεροι από 115.000 Έλληνες χρήστες, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος.
Σημαντικό είναι και το γεγονός πως οι συγκεκριμένοι χρήστες πραγματοποίησαν μέσα στο α' εξάμηνο εγχρήματες συναλλαγές ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι τράπεζες προκύπτει ότι γίνονται ηλεκτρονικά 8 στις 10 πληρωμές ΦΠΑ, περίπου το 65% των χρηματιστηριακών συναλλαγών και το 70% των εμβασμάτων.

κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...