Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών για το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας σε κιμά

Στις Βρυξέλλες διεξάγεται η έκτακτη συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωργίας, με αντικείμενο το σκάνδαλο με τη χρήση κρέατος αλόγου σε συσκευασμένα προϊόντα.

Στη συνεδρίαση προεδρεύει ο Ιρλανδός υπουργός Σάιμον Κόβενεϊ και αντικείμενο της θα είναι η αναζήτηση τρόπων για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του ευρωπαϊκού κοινού στα προϊόντα κρέατος.
Την Τρίτη, τόσο μεγάλο σφαγείο όσο και εταιρεία κρεάτων στη Μεγάλη Βρετανία, έγιναν αντικείμενο μεγάλης αστυνομικής έρευνας, για την υπόθεση που έχει ταράξει συνολικά 16 κράτη.
Αναλυτικότερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο όμιλος σούπερ μάρκετ Tesco, η εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων Findus και η αλυσίδα Aldi είχαν λάβει κιμά από τη γαλλική Comigel, ο οποίος ονομαζόταν βοδινός αλλά περιείχε και κιμά αλόγου.
Κρέας αλόγου ανακαλύφθηκε επίσης και σε κατεψυγμένες παρτίδες ζυμαρικών στη Γαλλία.
Από την πλευρά της η Comigel αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι παρήγγειλε το κρέας από την εταιρεία Spanghero, η οποία έχει την έδρα της στην νότια Γαλλία.
Αν και οι Ευρωπαίοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο, εντούτοις το ερώτηα που παραμένει είναι εάν φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται για την ίαση των αλόγων και είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο, έχει εισέλθει ή όχι στην τροφική αλυσίδα.
Το σφαγείο Kravys, η πηγή κρέατος για την Comigel, ισχυρίζεται ότι το κρέας αλόγου και βοδινού το οποίο παρείχε στην εταιρεία ήταν ξεκάθαρα διαχωρισμένο.
Από την άλλη, το ρουμανικό σφαγείο εξάγει κρέας αλόγου σε Σουηδία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Πολωνία.

* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...