Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Στουρνάρας: Καμία διαπραγμάτευση για τον λάθος πολλαπλασιαστή

Κάλεσμα προς τα μέλη της τρόικας να υιοθετήσουν μία κοινή θέση, όσον αφορά το λάθος στον υπολογισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών για τη διαμόρφωση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής,
απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στον απόηχο χθεσινής επιστολής του Όλι Ρεν μέσω της οποίας ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων απέρριπτε το εν λόγω ζήτημα ως "μη βοηθητικό".
Παράλληλα, ο κ. Ρεν σημείωσε ότι η διένεξη για το ζήτημα του πολλαπλασιαστή εγείρει τον κίνδυνο "διάβρωσης της εμπιστοσύνης που έχουμε επίπονα χτίσει" κατά τα τελευταία χρόνια, καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίζει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλει, προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
Εξερχόμενος σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι, παρά το γεγονός ότι ο κ. Ρεν τοποθετήθηκε για το επίμαχο ζήτημα, η Αθήνα έχει ζητήσει κοινή θέση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει περιθώριο απάντησε:
"Δεν το γνωρίζω. Από ό,τι φαίνεται όχι".
Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα επιμείνει και απάντησε: "Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να πούμε".
Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε πως δεν αμφισβητούνται οι στόχοι, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει κλίμα κόντρας μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι "αυτή την στιγμή δεν μιλάμει για απολύσεις", ενώ αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές στο Δημόσιο, σημειώσε:
"Προσπαθούμε να εκσυγχρονήσουμε το Δημόσιο. Βλέπουμε μπροστά. Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν".


κατασκοπεία-πηγη
* Κάνοντας like σε αυτό που διάβασες δίνεις ενέργεια στον Κατάσκοπο να συνεχίσει να σε ενημερώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...