Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Oι κάτοικοι εξωτερικού και το Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ στείλετε στην «Δ.Ο.Υ. (ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) Κατοίκων Εξωτερικού», στην ταχυδρομική διεύθυνση οδός Μετσόβου 4, Τ.Κ. 106 82 Αθήνα, Ελλάδα, το προσωπικό σας Πιστοποιητικό  Φορολογικής Κατοικίας, εφόσον βεβαίως έχετε στην Ελλάδα κάποιο εισόδημα. Είτε από κάποια σύνταξη, είτε από κάποιο ενοίκιο ή οποιαδήποτε άλλη πηγή, αγροτική, ή επαγγελματική, είτε έχετε κάποια σημαντική περιουσία.

Του ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η προθεσμία λήγει σύντομα, στις 29 Μαρτίου. Και αυτή την υποχρέωση δεν την έχουν μόνον οι ελληνικής καταγωγής που βρίσκονται εγκατεστημένοι οπουδήποτε Γης. Αλλά και οι οιασδήποτε εθνικότητος πολίτες που έχουν τα προαναγραφόμενα στην Ελλάδα μας.

Το Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας πρέπει να σταλεί υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τη φορολογική Αρχή του καθενός. Δηλαδή από την οικονομική υπηρεσία, όπου υποβάλλει ο καθένας την φορολογική του δήλωση και να καταδεικνύει ότι για το ετήσιο εισόδημά του που απέκτησε στον τόπο κατοικίας του έχει φορολογηθεί. Και μάλιστα να έχει αναφέρει εκεί για το εισόδημά του στην Ελλάδα, δίνοντας εκεί και το σχετικό εκκαθαριστικό ότι  φορολογήθηκε στην Ελλάδα. Αυτή η αναγκαιότητα καθίσταται με νόμο υποχρεωτική για να γνωρίζουν (και να φορολογούν) οι οικονομικές Υπηρεσίες όλων των κρατών το παγκόσμιο εισόδημα του καθενός.

Ειδικά για εκείνους τους Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε χώρες όπου δεν υπάρχει φορολογία εισοδήματος, άρα δεν υποβάλλουν δηλώσεις εισοδήματος, ασχέτως εάν έχουν το αφορολόγητο, υποχρεούνται να δηλώσουν όλα τους τα εισοδήματα στην Ελλάδα και θα φορολογηθούν με τον ανάλογο συντελεστή στην Ελλάδα.

Πάντα αναφερόμαστε σε εκείνους τους Έλληνες που έχουν κάποιο εισόδημα ή περιουσία στην Ελλάδα.

Επίσης οι κάτοικοι εξωτερικού πρέπει να έχουν διορίσει έναν αντίκλητο, δικηγόρο συνήθως, ή κάποιον άλλο που να γνωρίζει τα θέματά τους. Ο οποίος θα τους ενημερώνει εγκαίρως και θα τους εκπροσωπεί σε όλες τις επαφές και συναλλαγές του με την Εφορία στην  Αθήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Εφορία Κατοίκων Εξωτερικού, πρωινές ώρες Ελλάδος, στον αριθμό 210- 8204626 ζητώντας τον Ελεγκτή κ. Αντώνη Καρποδίνη που θα σας απαντήσει σε κάθε ερώτησή σας.



ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ: EΩΣ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ….


. κατασκοπεία-πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γεια χαρά! Σου άρεσε το παραπάνω η τσάμπα τρέχω και κατασκοπεύω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...